Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Mária zarándoklat 2021

2021-09-18 @ 10:30 - 2021-09-19 @ 11:00

Mária zarándoklat

Salve Regina, mater misericordiae vita, dulcedo, et spes nostra, salve

Sajnálatos módon a járványhelyzet miatt a tavalyi évben Hajósra tervezett Mária zarándoklatunk elmaradt. Azonban a Diákszövetség elnöksége a szép hagyományt továbbra is kívánja folytatni, így az Elnökség úgy döntött, hogy Cirill Főapát Úrral egyeztetett időpontban 2021. szeptember 18-19-én megtartjuk az elmúlt évben elmaradt zarándoklatot. Ennek megfelelően adok tájékoztatást – módosítva az időpontokat – a szeptember 18-19-én tartandó zarándoklatunkról.

Hajós kisvárosról, annak német ajkú lakosságáról, történetéről, a templom és a búcsújárás nevezetességeiről a Római Katolikus Plébánia Hajós honlapján (bucsujaras.hu) bőséges információt kaphatunk, melyek biztosan felkeltik sokak érdeklődését, és kedvet kaphatnak a részvételre. Örömünkre szolgál, hogy Cirill Főapát Úr fontosnak tartja a zarándoklaton való részvételét, és idén is együtt ünnepel velünk.

Szombaton – szeptember 18-án – 10:30 és 11 óra között találkozunk Hajóson, a katolikus templom kertjében, rossz idő esetén a plébánia hittantermében.

A közös szentmisét Hajóson a Szent Imre templomban – ahol a kegyszobor is található – 11 órakor kezdjük, mely szentmisét Cirill főapát úr fogja celebrálni. (várjuk a Kalocsai Egyházmegye bencés diákpapjainak részvételét is) Ebben a szentmisében megemlékezünk a járványban elhunyt diáktársainkról, – név szerint szeretnénk megemlékezni Róluk – ezért kérlek Benneteket, hogy az általatok ismert, és járványban elhunyt diáktársaink nevét közöljétek velem.

A szentmise után egyszerű agapét tartunk – pogácsa, szendvics, ásványvíz – majd 13:30-tól végigjárjuk a keresztutat, melynek szép domborműves stációi közvetlenül a templom kertjében találhatók.

Hajóson található a Kalocsai Érsekség egykori kastélya, amit az utóbbi években nagyon szépen felújítottak, mely Érseki Kastély közvetlen a templom közelében található. Így ezt az Érseki Kastélyt megtekintjük helyi vezetéssel 14:30-tól 15:30-ig.

Ezt követően a délutáni órákban megtekintjük a város különleges nevezetességét a hajósi pincefalut, amely országosan is egyedülálló jelenség.

A vacsora és a szállás a nemesnádudvari Etsberger panzióban lesz.

Másnap 19-én, aki az éjszakát Nemesnádudvaron tölti, részt vesz a nemesnádudvari templomban délelőtt 10:00 órakor tartandó szentmisén. A szentmise végén elénekeljük a Szent Benedek himnuszunkat, és a Boldog Asszony anyánk kezdetű Mária-énekünket, és ezzel zárjuk a zarándoklatot.

Az étkezés és szállás előzetes rendelése miatt a részvételi szándékot kérem, hogy 2021. augusztus 20-ig jelezzétek. Akinek a szállással, vagy az étkezéssel kapcsolatban különleges igénye van, azt kérem, hogy jelezze.

Jelentkezés a Mária zarándoklatra

  A zarándoklat szervezésében és a vendéglátásban a BDSZ Bácskai szervezete – mint a Szövetség egyik legerősebb területi szervezete is részt vesz – így számíthatunk a szívélyes vendéglátásra, fogadtatásra. A Bencés Diákszövetség elmúlt évben megválasztott új vezetőinek tevékeny közreműködése folytán a Szövetség a zarándoklat költségeit támogatja – étkezés, szállás – így az anyagiak senkit se tartsanak vissza a jelentkezéstől.

  Üdvözlettel és barátsággal:

  Dr. Jobbágy Lajos (Ph69)

  jobbagy@jobbagy.t-online.hu, 76/495-440, 30/9 552 246

  (Dr. Jobbágy Lajos, 6000 Kecskemét, Csányi u. 1-3. II/205.)

  Részletek

  Kezdés:
  2021-09-18 @ 10:30
  Vége:
  2021-09-19 @ 11:00
  Esemény kategória:

  Szervező

  Bencés Diákszövetség
  E-mail:
  akta@bdsz.hu
  View Szervező Website

  Helyszín

  Hajósi Római Katolikus Kegytemplom
  Köztársaság tér 9.
  Hajós, 6344 Hungary
  + Google Térkép