Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Requiem az egyházi iskolák elhunyt tanáraiért és diákjaiért

2022-11-12 @ 16:00 - 18:00

Kedves Bencés Öregdiákok!

Szeretettel küldjük az idei, elhunyt tanárainkért és diáktársainkért szóló requiem meghívóját. Örömmel jelezzük, hogy a főcelebráns Korzenszky Richárd atya lesz.

Elhunyt tanárainkról és diáktársainkról 1990 óta emlékezünk meg közös szentmisében. Érdemes ilyenkor felidézni, hogy az első requiem a Villányi úton volt, a második a Patrona Hungariae Gimnázium kápolnájában, a harmadik 1992-ben a Margit körúton. Richárd atya volt a szónok, aki akkoriban miniszteri biztosként a Művelődésügyi és Közoktatási Minisztériumban képviselte az egyházi iskolák újra indításának ügyét. Richárd atya beszéde és a szentmise szándéka megérintette az akkori ferences házigazdát, Hegedűs Kolos atyát, aki felajánlotta a Margit körúti templomot a requiem állandó helyszínének. Úgy tartotta ugyanis, hogy a hagyományhoz állandó helyszín és állandó időpont szükséges.

Idén már harmincadik éve mondatunk szentmisét elhunyt tanárainkért és diáktársainkért a Margit körúti Ferences Plébániatemplomban Krisztus Király vasárnapját megelőző 8. napon, szombaton. Minden kerek évforduló alkalom a számadásra és az eredethez való visszatérésre, hogy erőt és bátorítást nyerjünk a jövő feladataihoz. Nagy veszteség számunkra, hogy sok tanárunktól és diáktársunktól kellett az elmúlt évtizedekben búcsút vennünk, értük is szól ez a szentmise. Hegedős Kolos atya tolókocsiban ugyan, de részt vett a tavalyi requiemen, majd két hét múlva elhunyt.

Ugyanakkor nagy öröm nekünk, hogy Richárd atya elvállalta a szentmise főcelebránsi feladatát. Meghallgathatjuk, hogy mi mindent érlelt meg egy lelkiekben és kultúrában páratlanul gazdag szerzetes tanárban az idő.

Kedves Budapesten és környékén élő Bencés Öregdiákok! Ne hagyjátok ki a Richárd Atyával való személyes találkozás élményét.
Szeretettel várunk Benneteket 2022. november 12-én, szombat délután 4 órakor a Margit körúti templomban.
Egyúttal kérjük, hogy a requiemet az őszi programjaitok közé vegyétek fel, és hívjátok az öregdiáktársakat az emlékmisére.

Előre is köszönjük!
Vörös Balázs elnök megbízásából
Sas Ágnes ferences öregdiák


Requiem meghívó

Részletek

Dátum:
2022-11-12
Időpont:
16:00 - 18:00

Szervezők

Szentendrei Ferences Öregdiák Egyesület
Sas Ágnes (ferences öregdiák)

Helyszín

Margit körúti Ferences Plébániatemplom
Margit körút 23
Budapest, Budapest 1024 Hungary
+ Google Térkép