Dr. Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök 2021. június 20-án Tállyán nyújtotta át az országos elismerést a Miskolci Egyházmegye Caritas Hungarica díjazottjának, dr. Sója Szabolcsnak, aki körzeti orvosként negyven éve a tokaj-hegyaljai településen él és végzi áldozatos munkáját. A kitüntetéshez ezúton is szívből gratulálunk Sója Szabolcsnak, további munkájára, szolgálatára Isten áldását kérjük!

„Már gyermekkorában a szülői ház falai között magába szívta a szenvedők és a szegények iránti érzékenységet. Ifjúként görögkatolikus pap édesapjától látta, aki nagy szeretettel és rengeteg energiával fáradozott a cigányság felzárkóztatásán, hogy az elesetteken segíteni az egyik legfontosabb evangéliumi feladat. Ez a tapasztalat egész életét meghatározta. Későbbiekben orvosként és közéleti szereplőként is a kiemelten fontos értékekért, a közjóért és az evangéliumi igazságért fáradozott. Karitatív szolgálataiban a teljes embert, mint lelki és testi egységet szeretné támogatni. Napjainkban áldozatos munkával segíti a gyermekvédelmi munkát a Miskolci Egyházmegyében.” – olvasta fel a díj laudációját Csejoszki Szabolcs, egyházmegyei karitász igazgató.

„Apró jele hálánknak, hogy olyan lankadatlanul és rendületlenül folytatta édesapja karitatív tevékenységét mindenütt, ahol erre lehetőséget talált. Elsősorban itt, megyénk településein, és mindenfelé, ahol emberek segítségre szorultak és a segítségét kérték.” – mondta Atanáz püspök a díj átadásakor.

Sója Szabolcs Caritas Hungarica-díj

A Magyar Kurír összefoglalója ide kattintva érhető el.

forrás: Miskolci Egyházmegye, Magyar Kurír